Wednesday, August 27, 2008

SBM RIDE : We Support Small Bike

Ahad 24/8 menyaksikan satu acara ride yang lain dari yang lain telah diorganise oleh Superbike Malaysia... naper aku cakap lain dari yang lain, coz selalunya kami bawak motor2 berkuasa besar (250cc hingga 1400cc) tapi kalini sumer kena bawak motor kecik (150cc kebawah) so keluarler motor2 dari skuter, cupcai n moped yang rendah cc nyer... memang sonok tapi perjalanan dari rumah aku ke tempat RV sepang memang terasa lama n memenatkan, maklumler skuter 'pinjam' aku leh pegi 100km/j jerk hu3... cam siput.... dahler basah kuyup aku dek kerna hujan yang mencurah-curah sepanjang perjalanan ke Sepang.. nasib baik bila sampai SIC dah ada org yang tunggu, on time gak dorang nih...
Dari tempat RV sepang kami bertolak ke Bagan Lalang, laluan memang mencabar skit coz ada sesetengah kawasan jalannyer kecik...

Sebahagian dari bikers2 memulakan perjalanan dari trek SIC Sepang..

Setibanya di Bagan Lalang, apa lagi masing2 merehatkan badan sambil makan ice cream n menikmati pemandangan pantai...

Selepas rehat jap, kitorang proceed pegi makan seafood, sedap tapi lambat skit serving coz kami ramai sangat, hu3... ride nih memang memenatkan (coz slow) sampai nak kematu bontot aku, hu3 tapi best, ada kelainan yang tersendiri.... chaw from now... nanti2 aku tulis lagi...

Wednesday, August 20, 2008

Percutian di Kampungku....

Sabtu lepas setelah aku menamatkan kursus selama 3 bulan, aku balik kampung jap, singgah jengok mak ayah aku n belasah buah-buahan jap, maklumler musim buah... best suasana kampung nih, tenang jerk... tapi xleh nak jalan2 sangat coz ujan.. hu3

Ayam2 berkeliaran lari, aku panggil buat dekkk jerk... kalau dapat mau aku sembelih, hu3

Ayahku sedang menggunakan ilmu batin untuk kopek durian, hu3... aku tukang tengok n makan jerk...

Mari mengambil buah kedondong... buat menyicah best nih... ngeh3...
Balik KL penuh kete aku ngan buah2, petai n etc...

Friday, August 15, 2008

Honda CBR 1000RR 1:18 replica....



Cun x? letih gak memasang nih, hu3... akhirnyer lahirler motor idaman aku, ntah bilaler leh beli motor sebenar, setakat model camnih lehler beli coz murah... xper, nanti2 bagi makan n minum dia cepatler jadi besar, hu3...

Spesifikasi Honda CBR 1000RR :

Model: CBR1000RR
Engine Type: 999cc liquid-cooled inline four-cylinder
Bore and Stroke: 76mm x 55.1mm
Compression Ratio: 12.3:1
Valve Train: DOHC; four valves per cylinder
Induction: Dual Stage Fuel Injection (DSFI)
Ignition: Computer-controlled digital transistorized with three-dimensional mapping
Transmission: Close-ratio six-speed
Final Drive: #530 O-ring - sealed chain
Suspension Front: 43mm inverted HMAS cartridge fork with spring preload, rebound and compression damping adjustability; 4.7 inches travel
Rear: Unit Pro-Link HMAS single shock with spring pre-load, rebound and compression damping adjustability; 5.4 inches travel Brakes
Brakes Front: Dual radial-mounted four-piston calipers with full-floating 320mm discs
Rear: Single 220mm disc
Tires Front: 120/70ZR-17 radial
Rear: 190/50ZR-17 radial
Wheelbase: 55.4 inches
Rake
(Caster Angle):
23.3°
Trail: 96.2mm (3.8 inches)
Seat Height: 32.3 inches
Fuel Capacity: 4.7 gallons, including 1.06-gallon reserve

Sunday, August 03, 2008

Metal Gear Solid - Philanthropy The Movie

Dari game paling hangat didunia ke filem, base on trailer yang diletakkan diinternet, memang mantap pembikinan filem nih walaupun fan-made jerk, pki modal sendiri n filem nih diberikan secara percuma kepada semua pengakses internet... good job to Hive Production diatas pembikinan filem ini... sama2lah kita tunggu filem ini pada hujung tahun ini... :)


video