Thursday, September 27, 2007

lawak2 di bulan posa.... :)

Alkisah seorang anak gadis yang ingin berkahwin mengikut pilihan sendiri.. Lalu dinyatakan hasratnya kepada orang tuanya.. kemudian berkatalah orang tuanya... sekiranya engkau ingin lelaki pilihan engkau sendiri.. carilah yang sopan santun dan ORIGINAL.

Hatta sebulan mencari bertemulah dia dengan seorang jejaka yang sopan santun tapi keORIGINALannya belum lagi diketahui... setelah selesai upacara akad nikah maka malam pertama pun dilalui bersama.

Pada malam pertama si suami memakai kondom kononnya untuk merancang keluarga. Keesokan harinya.. si isteri pun memberitahu kepada orang tuanya bahawa suaminya memang betul-betul ORIGINAL..

Kemudian orang tuanya pun bertanya: "Macam mana engkau tahu laki engkau tu ORIGINAL?"

Anaknya dengan selamba campur megah berkata: "Betul abah...! ORIGINAL...! Plastik pun tak bukak lagi...!"

MORAL: Jauhilah lelaki CIPLAK - yang sudah tidak ada plastik.. huhuhu..

Thursday, September 20, 2007

Pantun Hari raya.........

Kelantan...

Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...

Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...

Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...

Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...

Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok


N. Sembilan_____________________________

Masak lomak cili api
Campo dongan! daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri


Selangor/K.Lumpur...

Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu


Perak...

Gulai tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupai
Pandu hemat ingat kampong
Asal teman selamat sampai


Kedah...

Aloq Staq terketaq ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau


Penang...

Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepas raya usah dok triak
Kalu ceti mai ikut dapoq

Perlis...

Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Seminar Microsoft di KLCC

Ini antara harta2 rampasan perang yang aku dapat... best2... ilmu dapat, cenderahati dapat... huhuhuhuhuh...Booklet seminar....

DVD set dan tag....

DVD set 6 keping tuh...tengok sampai muntah...


Beg laptop... xdak jual punya...

Jaket... cun gilos... hehehehehehe

Monday, September 17, 2007

N95 oh N95

Antara N95 original dengan N95 china clone, yang mana pilihan korang? dari segi kualiti, memangler N95 ori berkualiti tinggi tapi dari segi harga, ramai yang pergi kepada N95 clone... kenapa? sebab N95 clone memang pilihan org coz dia touch screen, dua sim kad...GPS pun ada, screen besar, MP4 player n etc... spec hampir serupa dengan N95 ori cuma N95 clone nih xder 3g jerk... huhuhu


video

so apa pilihan korang? hehehehehe

Thursday, September 13, 2007

'Duty Call' di B'worth

Lewat hari isnin aku ngan rakan sekerja aku digerakkan ke B'worth atas tugas rasmi... letih gak malam2 buta nak kena pegi... dalam pukul 12 malam kami sampai ke B'worth... lepas makan kat restorn Subaidah, terus cari hotel... last2 dapat hotel Pearl View kat area Bagan Ajam... nape aku pilih hotel nih? dapat view final approach pesawat2.. hehehehehe
Highway baru di Bagan Ajam, tengah2 dia macam ala2 Jambatan Pulau Pinang...

Bandar B'woth yang pesat membangun... view dari hotel nih... hehehehe

Sempat balik jenguk org tua kat kampung... nih motor anak menakan aku, dah jadi cam besi buruk... hancuzzz

Eksiden kereta dan motorsikal di highway baru Bagan Ajam, teruk gak mamat motor tuh...

F/A-18 on final di B'worth Airbase....

Monday, September 10, 2007

Hujan oh hujan...

Fuhhh... harinih hujan plak, basah kuyup aku pegi keje... hujan xler lebat sangat but renyai2 dari rumah aku ke tempat keje... jalan jem so aku decide xnak pakai kete, pakai motor basahler aku... huhuhuh, sejuk2... macam org cakap kalau xbasah bukan rider sejati... wakakakakaka

Thursday, September 06, 2007

Bearing aku pecahhhh... waaaaaaaaaaaa

Tengah aku seronok2 merempit untuk ke tempat keje kat highway pagi tadi, tiba2 handle bar motor aku vibrate giler... aku pun pelik gak, ingat tayar pancit... aku pegi ke lane kecemasan then check tayar, tayar sumer ok.. terus aku suspect bearing nih... nak buat camner terpaksa slow2 riding pegi keje coz dah lambat... sampai tempat keje aku tak sedap hati terus mintak kat boss untuk kuar pegi bengkel motor... sah, bearing depan aku barai abis... kena RM20 satu set... huhuhu...

Evolusi KL Drift

Selepas demam Impak Maksima makin hilang di panggung wayang dan dari kritikan wartawan2 media massa, kini rata2 penonton sedang menanti kemunculan filem drift m'sia yang kedua iaitu EVOLUSI KL DRIFT.. bagi aku, aku xbleh nak bezakan prestasi citer baru nih coz aku baru tengok citer Impak Maksima dan belum lagi tengok citer Evolusi KL Drift tapi kalau dilihat dari video clip yang ada didalam YOUTUBE, Evolusi KL Drift lebih mantap dari Impak Maksima.. camner aku bleh kata camnih? Impak Maksima hanya menggunakan teknik CGI bagi stunt2 yang melibatkan eksiden kereta manakala Evolusi KL Drift menggunakan kenderaan betul.. maybe budget filem KL drift lebih tinggi dek kerna ianya dibawah kelolaan orang besar Skop Production... xper, kita tunggu saja kemunculan filem ini di panggung wayang tak lama lagi...

Fakta Evolusi KL Drift :
1. Dikeluarkan oleh Skop Production
2. Diarahkan oleh Syamsul Yusof (anak Yusof Haslam)
3. Menampilkan pelakon yang hebat antaranya Farid Kamal dan Fasha Sandha
4. Pengambaran bermula pada 7 mei 2007
5. Filem menelan belanja RM2 juta
6. menampilkan kereta2 hebat antaranya : R34, a R33, a wide-bodied Sil1580, Terence's S13, and a RX7 FD

Antara video clip yang dapat diperolehi dari Youtube :
1. http://youtube.com/watch?v=5nVDPrkEmIo
2. http://www.youtube.com/watch?v=0RhdWKVbHrA

Monday, September 03, 2007

Weekend di rumah baru....

weekend yang lepas aku merasmikan rumah baru aku di BTP... letihler jugak keje meng un-pack sumer barang utk dikemaskan kat umah... sedihnyer beberapa barang aku rosak dalam kontena... antaranya almari display, kabinet tv, kayu pua kumbu n beberapa barang lagi... ada 7 kotak missing in action... kontraktor janji nak cari barang yang hilang n nak ganti barang yang rosak, hopefully dorang akan tunaikanler janji dorang... sesambil mengemas aku lepaskan penat di badan pegi jalan2 kat one utama, sempatler tengok wayang citer 'impak maksima' ngan beli DVD citer wira angkasa (lama dah aku cari citer nih)... masa balik sempat gak beli sup gear box... hujung minggu lepas juga sempat gak aku lepak2 ngan bebudak bikers dari singapore n mysb... bincang2 mengenai halatuju MySB di m'sia... gambar2 masa un-pack barang nanti aku upload utk korang sumer...

cover DVD wira angkasa...

sup gear box 'auto'... heheheheh

pandangan KLCC dari tempat lepak budak2 bikezzz... hujan beb, basah aku...

Bro CarroTT n Jeff... MySB Rulezzz